Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво не си харесвам в 166цата...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Общо взето автомобилът е впечатляващ. Като сериозни недостатъци мога да посоча:
    1. силния шум на мотора при обороти над 3000
    2. теснотията отпред
    3. безсмислената 6-та предавка която сваля само 150 оборота в сравнение с 5-та
    4. липсата на възможност за монтаж на CD
    5. лошата видимост назад
    6. вечните проблеми свързани с ел. инсталацията

Comment

Първоначално публикувано от Partyзанин Покажи съобщение
      1. силния шум на мотора при обороти над 3000 ???
      2. теснотията отпред ???
      3. безсмислената 6-та предавка която сваля само 150 оборота в сравнение с 5-та ???
      4. липсата на възможност за монтаж на CD ???
      5. лошата видимост назад С това съм съгласен
      6. вечните проблеми свързани с ел. инсталацията ???
      Чудни неща пишеш по точки 1,2,3,4,6
      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Сигурно не говорим за един и същ автомобил, съдейки особено по това с теснотията. Ако си 2 метра висок, мое и да ти е ясно.

Comment

1. силния шум на мотора при обороти над 3000
          2. теснотията отпред
          3. безсмислената 6-та предавка която сваля само 150 оборота в сравнение с 5-та
          4. липсата на възможност за монтаж на CD
          5. лошата видимост назад
          6. вечните проблеми свързани с ел. инсталацията
          ти някога изобщо карал ли си 166 с 6 скорости, а за всички останали ще ви кажа как харесах 166 - отивам да видя едно приятелче автотенекиджия и слушам още от тротоара в гаража се носят едни мааааама ти, му, и .... влизам и гледам търка нещо дето няма нищо общо с колите. К`во е това бе пич? ... Алфа да и е.. мамата - нема една права линия де... нейната мамимца, една седмица склуптори права и още има... и така - загледах се, влязох вътре, запалих ЖТД - то и откачих. След това като купих мо`йта и оня като разбра - "да не си ми стъпил в гаража с тоя варел!"... така де ама като им беше свикнал, сега как ти догажда вдлъбнатината на вратите направо не е истина
          AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
            Чудни неща пишеш по точки 1,2,3,4,6
            Колегата ако не се лъжа кара 2.0ТС със 6 скорости, но имам чувството, че не е улучил на автомобил просто..

А до колегата Partyзанин - приятелю, това са чертите на алфа, винаги има по нещо за правене, но точно затова ги обичаме!! "Силния шум" след 3000об/мин по-скоро си е приятен звук Теснотията отпред.. както каза Роман ако си 2м е нормално да ти е тясно въпреки, че аз съм 1.90м и нямам никакви проблеми с мястото. Лоша видимост назад.. покарай я малко и ще видиш колко бързо се свиква! 6-тата предавка е направена за да разтовари двигателя при по-висока скорост.. не може да очакваш да ти свали 700-800 оборота и да вдигаш 250км/ч сещаш се нали? все пак това е 2.0 мотор на голяма и тежка кола Колкото до музиката.. прочети малко преди да бързаш да отговориш има много варианти, при които даже се запазва естетиката на таблото и честно казано го предпочитам пред стандартните плеъри, заради които 3 пъти ми разбиваха предишната кола!

И на последно място, но не по важност, ако си си купил алфата само защото е хубава кола с доста екстри за малко пари.. просто това не е автомобилът за теб!
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
            Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
              И на последно място, но не по важност, ако си си купил алфата само защото е хубава кола с доста екстри за малко пари.. просто това не е автомобилът за теб!
              безплатни обяви
              Моята 166

Comment

Мненията ви са добри и ще ги взема под внимание. Всеки начинаещ има нужда от напътстивя. Мой пропуск е да уточня, че слизам от Лания Капа и написаните от мен недостатъци са родени от сравнението с този автомобил.

Comment

2. теснотията отпред
                  Аз сигурно карам някаква модификация...Щот съм два метра на 105 кила и не съм разбрал че ми е тясно... Бах мааму!
                  ...
                  155 1,6 TS 16V `96
                  166 2,4 JTD `99
                  147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                    Аз сигурно карам някаква модификация...Щот съм два метра на 105 кила и не съм разбрал че ми е тясно... Бах мааму!
                    Е да, но човека си каза, че слиза от Капа .. а тя е не малко ами направо много по-широка и просторна вътре

Comment

Точно така....А колеги някои забелязал ли е когато си измие колата на автомивката и момчето там се е постарало много добре да подсуши колата,след като тръгнете и купето на колата се разлюлее колко вода се изсипва по предните врати от страничните огледала ....И целите врати стават на пръски....Отвратително е това страшно ме дразни.Замислям се дали да не взема да пробия отдолу с малки свредла дупки за да се изтича водата.
                      5 Ланчии зад гърба си!
                      И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
                        Точно така....А колеги някои забелязал ли е когато си измие колата на автомивката и момчето там се е постарало много добре да подсуши колата,след като тръгнете и купето на колата се разлюлее колко вода се изсипва по предните врати от страничните огледала ....И целите врати стават на пръски....Отвратително е това страшно ме дразни.Замислям се дали да не взема да пробия отдолу с малки свредла дупки за да се изтича водата.
                        Колега това се получава, когато не са подсушени праговете и колоната между вратите, както и ръбовете на вратите.. затова купих си микрофибър и перо за подсушаване и си я мия сам - оттогава нямам този проблем

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
                          Колега това се получава, когато не са подсушени праговете и колоната между вратите, както и ръбовете на вратите.. затова купих си микрофибър и перо за подсушаване и си я мия сам - оттогава нямам този проблем
                          Не бе човек в страничните огледала се събира много вода която после се излива по предните врати.Това имах в предвид.
                          5 Ланчии зад гърба си!
                          И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Това е при всички коли,ако огледалата могат да се обръщат напред,водата пада и се подсушава,и мога да ви кажа че 166 е много лесна кола за миене и подсуване тъй като няма разни гадни лайсни по нея.
                            Alfa 155 1.7,1.8 ex
                            Alfa 166 2.4 3 ex
                            155 1.8 MY 95 sport

Comment

Не бе човек в страничните огледала се събира много вода която после се излива по предните врати.Това имах в предвид.
                              Значи не съм те разбрал.

---------- Post added at 05:49 ---------- Previous post was at 05:48 ----------

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                              Това е при всички коли,ако огледалата могат да се обръщат напред,водата пада и се подсушава,и мога да ви кажа че 166 е много лесна кола за миене и подсуване тъй като няма разни гадни лайсни по нея.
                              Точно

Comment

Да,много е гадно и най-ужасното е да гледам как водата се излива от огледалата по вратите!!!!
                                Алфа...всичко друго е компромис!
                                http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
                                Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
                                Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Working...
                                X